funny bloog

funny bloog

sâmbătă, 14 mai 2011

imi pare rau!

Imi pare rau dar nu mai are rost sa mai scriu pe blog.Nu are vizitatori si chiar nu mai are rost.La revedere!

vineri, 29 aprilie 2011

Top 10 orase in care MERITA sa locuiesti

Locul 10: Auckland - Noua Zeelanda

Locul 10: Auckland - Noua Zeelanda 
Auckland este cel mai mare din Noua Zeelanda. Cu peste 1.2 milioane de locuitori, Zona Metropolitana a orasului contine peste un sfert din populatia tarii, si continua sa creasca mai repede decat cresterea medie a populatiei tarii.

Auckland este situat pe Insula de Nord, intre Golful Hauraki pe Oceanul Pacific la est, Muntii Huna la sud-est, Portul Manukau la sud-vest, si Muntii Waikatere la vest si la nord-vest.

Auckland are o clima temperata cu influente subtropicale si oceanice temperaturiile medii anuale sunt de la 25 °C in Ianuarie si Februarie la 15 °C in Iulie.

Locul 9: Adelaide - Australia

Locul 9: Adelaide - Australia 
Adelaide este un oras de coasta fiind situat in golful Saint-Vincent.

Orasul a fost denumit in anul 1836 de primul guvernator al statului Captain John Hindmarsh, dupa Adelaide regina de origine germana a Angliei.

In contrast cu orasele Sydney sau Hobart el nu a devenit colonie pentru lagarele de detinuti englezi. Adelaide este un oras cultural fiind numit si "festival city" pentru festivalurile de muzica Jazz sau pentru expozitii a unor artisti renumiti sau unde au loc multe intruniri sportive.

Locul 8: Perth - Australia

Locul 8: Perth - Australia 
Perth nu este numai un centru economic atragator, ci si un loc ideal pentru recreere. Plajele minunate de pe malul Oceanului Indian aduc astazi venituri insemnate capitalei Australiei de Vest.

Apele din largul orasului Perth cuprind un univers fascinant pentru amatorii de scufundari, care ascund epavele numeroaselor nave scufundate aici . Cel mai plin de viata cartier al orasului este Subiaco, intemeiat de calugari benedictini italieni in 1851.

Temperaturile medii multianuale sunt de +22 °C in ianuarie si de +14 °C in iulie. Temperatura apelor tot timpul anului, aprox. +19 °C.

Locul 7: Sydney - Australia

Locul 7: Sydney - Australia 
Sydney este cel mai mare oras din Australia, cu o populatie de 4.200.000. In Sydney se afla celebra Sydney Opera House. Opera din Sydney a fost inclusa in anul 2007 pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.
Sydney este situat pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, cu un port natural minunat, pe care navigatorul britanic James Cook l-a botezat, in 1770, Port Jackson.

Sydney detine recordul superlativelor in Australia: este cel mai mare oras, cel mai mare centru industrial, cultural si financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicatie... In centrul orasului se afla si cea mai mare aglomeratie de zgarie-nori, de magazine, de galerii, de baruri si de restaurante.

Locul 6: Helsinki - Finlanda

Locul 6: Helsinki - Finlanda 
Helsinki este capitala si cel mai mare oras al Finlandei. Orasul este situat in sudul tarii, pe malul golfului Finic. Zona urbana Helsinki este formata din municipiul capitalei si orasele Espoo, Vantaa si Kauniainen. In total, are o populatie de 975.000.

Helsinki este un port important la Marea Baltica, atat pentru marfa cat si pentu pasageri. Transportul de pasageri cu vaporul, mai ales international, este foarte comun din cauza ca Finlanda este izolata de tarile scandinavice si europene, si cel mai bun mod de transportare ramane vaporul.

Helsinki are o retea de transport local foarte avansata in comparatie cu restul Europei. Transportul se face posibil cu o linie de metrou (Metroul din Helsinki), plus autobuze si tramvaie multe.

Locul 5: Calgary - Canada

Locul 5: Calgary - Canada 
Calgary este cel mai mare oras din provincia canadiana Alberta.

Este un centru economic important, axat in special in jurul industriei petroliere in plina expansiune in Alberta.

Orasul este amplasat la confluenta lui Bow River si Elbow River de aici Calgary se extinde in toate directiile. Regiunea orasului este deluroasa.
Raul cel mai mare Bow River curge din vest spre sud si margineste centrul orasului in partea de nord. Pe cand raul mai mic Elbow River intra din sudul orasului si conflueaza cu primul la est de centru.

In 2001, 6160 de romani locuiau in Calgary.

Locul 4: Toronto - Canada

Locul 4: Toronto - Canada 
Toronto este cel mai mare oras din Canada si capitala provinciei Ontario.

Orasul este situat pe malul nordic al lacului Ontario, si este centrul regiunii metropolitane omonime. Turnul CN este cel mai inalt din lume, in jurul sau aflandu-se mai multi zgarie-nori, cu zone rezidentiale, parcuri si spatii verzi.

Centrul Rogers, o capodopera a arhitecturii, numita in trecut SkyDome, este primul stadion din lume cu un acoperis complet retractabil. Are o capacitate de peste 50 000 spectatori si poseda cel mai mare ecran video din lume. In incinta sa se afla un hotel cu peste 300 de camere. Centrul Rogers rivalizeaza cu Stadionul Olimpic din orasul Montreal.

Locul 3: Viena - Austria

Locul 3: Viena - Austria 
Orasul este situat in extremitatea rasariteana a Austriei, fiind traversat de Dunare. Viena este, cu cei aproape doua milioane de locuitori ai sai, ce reprezinta un sfert din populatia totala a Austriei, al zecelea oras ca marime din cadrul Uniunii Europene.

Orasul a fost secole de-a randul capitala imperiala si resedinta a familiei regale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei.

Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice. Christoph Willibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms si Anton Bruckner si altii, au lucrat la Viena, iar Antonio Vivaldi a murit aici. Johann Strauss-fiul si familia sa si-au creat valsurile in Viena, iar orasul a devenit casa asa-zisei „A Doua Scoala Vieneza. Este si sediul Orchestrei Filarmonice Vieneze.

Viena este notabila si pentru arhitectura sa. Exista numeroase cladiri in stil baroc, dar sunt reprezentate toate celelalte stiluri. Palatul de vara al imparatilor, Palatul Schönbrunn, a fost conceput ca rival al celui de la Versailles, dar, desi imens si ornat, nu a devenit la fel de mare. Gradina Zoologica Schönbrunn se afla in incinta palatului. Catedrala Sfantul Stefan (Stephansdom, construita in secolul al XII-lea este de asemenea de o mare valoare

Centrul istoric al orasului Viena face parte din patrimoniul mondial al UNESCO

Locul 2: Melbourne - Australia

Locul 2: Melbourne - Australia 
Melbourne este capitala statului federal Victoria din Australia, si este situat pe Raul Yarra in apropiere de varsarea sa in golful Portului Phillip.

Melbourne este al doilea cel mai mare oras din Australia.

Desi este binecunoscut in lume, ca fiind de multe ori mai atractiv decat Sydney, in ultimul timp Melbourne-ul a fost eclipsat catre acesta din urma.

Locul 1: Vancouver - Canada

Locul 1: Vancouver - Canada 
Vancouver este cel mai mare oras din provincia Columbia Britanica in Canada, fara insa a fi capitala provinciei, care este Victoria.

Vancouver ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai “locuibile” orase din lume fiind foarte bine dezvoltat din punct de vedere al mediului, sanatatii, culturii si infrastructurii.

Vancouver a fost gazda Jocurilor Olimpice de iarna din 2010.

cele mai frumoase destinatii secrete din Europa

Vendee

In fiecare vara, turistii pleaca din Paris pentru a ajunge la castelele din Valea Loire din Franta si a se alatura multimii de turisti care a ajuns acolo inaintea lor, scrie Sectiunea de Calatorii a Aol.com. Insa daca mergeti spre vest, pe coasta (puteti lua trenul pana la La Rochelle si apoi sa inchiriati o masina de acolo), veti gasi o zona rurala verde, ascunsa, cu bun gust pe care francezii "o pazesc" bine.

In timpul Revolutiei Franceze, taranii din aceasta zona s-au revoltat impotriva celor mai indisciplinati din capitala, insa astazi, pacea prevaleaza, iar peisajul este neatins, un mix de pajiste, padure si circa o mila de plaja cu nisip alb aproape de orasul Les Sables d'Olonne. Un singur lucru, nu le spuneti francezilor ca le-am dezvaluit secretul.

Insulele Eoliene

Aici poti sa mananci o portie de Stromboli, un fel de pizza-rulada, insa cu siguranta aceasta insula vulcanica iti va placea mult mai mult decat rulada italiana. Insulele Eoliene sunt in numar de sapte si sunt imprastiate ca niste bijuterii pe coasta de nord a Siciliei. Singurul vulcan care mai este activ in aceasta zona este Stromboli, iar exploziile sale de lava, cand sunt vazute de pe mare, sunt cu adevarat spectaculoase.

Pe insula luxurianta Salina puteti sa incercati struguri dulci Malvasia, sa faceti o baie de noroi sau sa va plimbati prin natura. Cea mai mare dintre insulele Eoliene este Lipari. Aici puteti gasi un port plin de viata si un muzeu aeheologic mic, dar plin de semnificatii.

Coastele dramatice, apa de un turcoaz sclipitor si brizele racoritoare din acest frumos colt al Europei sunt accesibile cu feribotul luat din Palermo, unde exista si un aeroport international, sau din Milazzo

Transdanubia de Sud

Aceasta zona, aflata dincolo de Budapesta, este plina de peisaje placute ochiului si de istorie.

Si daca va ganditi ca Transdanubia de Sud este un nume prea lung pentru o regiune compacta, bucurati-va ca nu trebuie sa o spuneti in ungureste! Acest colt al Ungariei de sud-vest, care a fost provincie a Imperiului Roman (n.r. Panonia), poate fi considerat una dintre comorile ascunse ale Europei. De exemplu, orasul Pecs, care a fost Capitala Culturala Europeana in 2010, este un oras plin de verdeata, languros si presarat cu ruine romane si cu arhitectura turceasca. Asa ca nu mai stati pe ganduai, Sceasta zona chiar merita vizitata!

Cipru

Insula Cipru a fost casa Afroditei, zeita iubirii si frumusetii din mitologia greaca, iar stancile pe care se spune ca a coborat zeita din mare, se gasesc la Petre tou Romiou. De ce sa vizitati insula? Pentru ca iglobeaza intr-un singur loc Grecia continentala si toate insulele sale. Aici gasiti atat ruine fantastice, precum amfiteatrul greco-roman de la Kourion si mozaicele romane din Pafls, cat si siteuri arheologice din perioada neolitica. Cel mai bine, cazati-va undeva in Pafos, sau langa peninsula Akamas, din zona de vest a insulei.

Cipru este casa Commandariei, cel mai batran vin din lume, a catorva dintre cele mai curate plaje din Europa si a unor manastiri bizantine care iti iau respiratia. Cum insula a fost o perioada indelungata sub stapanire britanica, engleza este vorbita frecvent. Astfel, din Cipru exista zboruri zilnice catre si de la Londra si alte orase europene mari.

Le Marche

Le Marche doar pare o destinatie distanta, de fapt, zona este chiar in centrul Italiei si iti va atrage cu siguranta atentia. Numele neobisnuit vine de la Marca Anconei, o diviziune politica medievala a Statului Papal. Peisajul de aici aminteste de (uneori prea scumpa si prea aglomerata) Toscana, care este ceva mai in nord-vest de aceasta zona.

Aici veti gasi bogatii artistice prcum orasul Urbino, ce are zid de aparare, locul unde s-a nascut Rafael si curtea principala a vizionarului Duce Federico da Montefeltro, un lider al Renascentismului. Aici puteti vedea un castel din secolul al XV-lea sau Palatul Papal si va veti adapta rapid la stilul inedit al renascentismului.

E bine de stiut ca locuitorii din zona Marche au o pasiune neobisnuita pentru muzica, in fiecare an, in Pesaro, avand loc Festivalul de Opera Rossini.


Istria

Marele scriitor si "calator" britanic Jan Morris a descris Istria ca "un teritoriu croat pur, plin de fascinatie ascunsa", adica un mod foarte cochet de a spune ca acest triunghi de pamant de la estul granitei cu Italia (aici se poate ajunge cu feribotul din Trieste) este un loc foarte frumos.

O parte din superba coasta a Adriaticii s-a dezvoltat foarte mult in perioada Imperiului Austro-Ungar, cand au fost construite foarte multe hoteluri si spa-uri, multe dintre acestea inca fiind utilizate. Tot in Istria veti gasi si orasul Hum, care isi spune cel mai mic oras din lume. N-ati mai auzit de el, nu-i asa?

Sud-estul Siciliei

Daca doriti sa mancati cel mai bun peste-spada din viata voastra si sa vedeti temple grecesti care se afla intr-o stare mai buna decat Panteonul, atunci ar trebui sa mergeti in Sicilia. Zburati pana la Palermo, si de aici  puteti ajunge usor cu masina la Cefalu, un oras port foarte frumos si cu radacini grecesti. Pentru o placere estetica maxima, axati-va pe orasele in stil "baroc" din sud-est, precum Siracusa si Noto.

Siracusa este faimoasa atat pentru imensul sau amfiteatru greco-roman, cat si pentru superba Piazza Duomo. Plimbati-va putin pe micile strazi batute de vant si va veti putea bucura o arhitectura cu adevarat glorioasa.

Menorca

Este un fapt ca mare parte din Spania se coace vara si ca mare parte din coasta mediteraneana a acestei tari afectata de constructii inestetice. Insa un zbor scurt de la Barcelona sau Madrid va poate duce la Mahon, in Menorca, cea mai de est dintre insulele Baleare.

In timp ce insulele vecine Ibiza si Majorca sunt supradezvoltate in multe zone si pline de turisti germani si britanici pe timpul verii, Menorca isi pastreaza savoarea rurala. Astfel, in timp ce mergeti catre plaje virgine precum Cala Pilar din nord, sau Cala Trebaluger, unde nisipul este alb, puteti da peste megaliti de piatra numiti taulas.

Jersey

New Jersey poate sa fie statul "gradina", insa insula Jersey de pe Canalul Englezesc adaposteste peste 1.500 de specii de plante cu flori. Pitoreasca insula nu face parte in mod oficial din Marea Britanie si este mai aproape de Franta decat de Anglia. Din ambele tari pleaca regulat feriboturi catre Jersey. In afara orasului principal Saint Helier, veti gasi coline rurale batute de vant si plaje largi.

Istoria acestei insule se potriveste la fix cu locatia sa (intre Marea Britanie si Franta), si daca vreti sa o traiti putin, vizitati Mont Orguei, cunoscut si sub denumirea de Castelul Gorey, pentru a vedea fortareata imposibila pe care britanicii au construit-o in secolul al XIII-lea pentru a-i tine departe pe francezi.

Ce mai merita sa vedeti: Tunelurile de razboi din Jersey sunt o serie de tunerluri sapate intr-un deal, de nazisti, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a se proteja de invazia fortelor Aliate. Complexul subteran care in perioada razboiului era un spital german, este in prezent muzeu.

Algarve

Algarve, care se afla in Portugalia, reprezinta o raritate europeana: o bucata spectaculoasa de coasta care de fapt nu se afla la Mediterana. Acest teren nisipos si propice calatoriilor cu familia, se afla pe coasta de sud a Atlanticului si este locul potrivit pentru lunile calduroase de vara.

Numele sau vine de la Al'Gharb, care in araba inseamna "vestul", si i-a fost dat de maurii care au ocupat regiunea timp de secole. Pentru a ajunge aici luati-o din Lisabona catre sud, spre Faro, orasul principal din Algarve, sau zburati din Londra. Totodata, este bine sa stiti ca o parte dintre cele mai bune si mai putin populate plaje se gasesc in jurul orasului Lagos.

Provence

Provence a fost prima provincie romana antica din afara Italiei si este mai mare decat v-ati astepta. Multi calatori se pierd (si nu este de mirare) in sarmul oraslor istorice precum Avignon sau Aix-en-Provence, uitand ca, pentru o savoare adevarata a acestei regiuni trebuie sa se indrepte spre dealurile pline de vegetatie. Un drum scut cu masina inspre nordul Nisei va va duce in inima unei zone linistite, unde abunda privelisti montane si sate medievale, zona numita de localinici l'arriere pays Nicois.

Puteti explora cu masina delurosul Luberon, care face parte din departamentul Vaucluse, pana in Sault, unul dintre cele mai ciudate orase din sud-estul Frantei. Urmati-va nasul in brutariile din aceasta zona, deoarece aici veti gasi nuga din migdale si miere de lavanda. Suna bine, nu?

stiati ca...

*Oamenii nu isi pot linge coatele?
*Un crocodil nu poate scoate limba?
*Inima unei crevete este gazduita in cap?
*Un studiu asupra 200.000 struti, timp de mai bine de 80 ani, nu arata nici un caz unde s-ar fi vazut vreun strut ascuns cu capul in nisip?
*Porcii nu sunt capabili fizic sa priveasca cerul?
*Mai mult de 50% persoane, din lumea intreaga, n-au dat niciodata si nici nu au primit vreodata apeluri telefonice?
*Daca stranutati prea tare, va puteti rupe o coasta?
*Daca incercati sa va retineti un stranut, puteti cauza spargerea unei vene in creier sau in ceafa si sa muriti?
*Daca, din forta, tineti ochii deschisi in timp ce stranutati, ar putea sa iasa din orbite?
*Sobolanii se inmultesc atat de repede incat in 18 luni, un cuplu de sobolani poate avea mai mult de un milion de descendenti?
*In fiecare episod din serialul TV SEINFELD, este un SUPER-OM (Superman) pe undeva?
*Bricheta a fost inventata inaintea chibriturilor?

luni, 25 aprilie 2011

inca o zi de vacanta

Elevii urmeaza sa revina la cursuri miercuri, 27 aprilie, a decis ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Elevii din invatamantul preuniversitar au intrat in vacanta de Paste luni, 18 aprilie, si ar fi trebuit sa revina la cursuri marti, 26 aprilie

top 5 destinatii "prietene cu natura''

Volutar in parcurile nationale din SUA

Volutar in parcurile nationale din SUA 
1. Daca esti genul care adora sa adoarma cu urletele lupilor pe fundal si nu te superi sa ai ursii drept singurii vecini, poti pleca in excursie intr-unul dintre parcurile nationale din SUA.  Voluntariatul variaza de la ghid turistic (unde este cazul) pana la munca de cercetare, ori carat de bagaje si-ti ofera o ocazie unica de a descoperi natura.

Exista numeroase posibilitati si in programe pentru artisti, care pleaca in aer liber pentru a descoperi frumusetile naturii. Fiecare ora de voluntariat petrecuta in natura, primeste finantare de la diversi sponsori, bani care merg la protejarea acestor rezervatii naturale. Click aici pentru lista Parcurilor Nationale din SUA.

Proiectul Carnivore mari din Carpati, Romania

Proiectul Carnivore mari din Carpati, Romania 
2.Concentratia cea mai numeroasa de carnivore mari din Europa, hoinareste pe pajistile alpine din Romania. Fie ca este vorba de ursi, rasi sau lupi, te poti astepta oricand sa dai nas in nas cu unul dintre aceste animale, interactiunea, nefiind tocmai placuta.

Daca vrei sa vizitezi aceasta rezervatie naturala, ce face parte din Proiectul "Carnivore mari din Carpati", sustinut si finantat de catre Fondul Mondial pentru Natura (WWF), trebuie sa stii ca o parte din pretul calatoriei merge catre protejarea habitatului si dezvoltarea comunitatii.
 

Muntele Borradaile din Australia, arta rock aborigena

3.  Muntele Borradaile cu toate laturile sale abrupte in forma de fagure, gazduieste un numar necunoscut de picturi pe roci, unele dintre ele datand chiar de acum 50.000 de ani.

In calitate de voluntar, fiind unul dintre putinii oameni care au voie sa se afle in aceasta zona, vei putea vedea nu doar arta adevarata in mijlocul naturii, ci vei putea de asemenea, sa le oferi o sursa de venit bastinasilor, populatia Ulba Bunidj. De traseele turistice se ocupa Davidsons Arnhemland Safaris si includ pauze in care vei primi informatii despre zona si istorie. Pentru mai multe detalii, click aici.

4.Plimbarile pe munte, Bhutan
Ultimul imperiu budist al lumii, Bhutanul isi masoara succesul in termeni de "Fericire Nationala Bruta".

Aceste locuri magnifice au pastrat intacte atat farmecul natural, al mediului inconjurator, cat si cel cultural. Un tur alaturi de un operator aprovat de catre guvernul tarii este permis si va include, cu siguranta, si o plimbare printre pajistile inalte ale Himalayei.

Despartit din punct de vedere geografic de restul lumii, 70% din suprafata Bhutanului ramane acoperita in padure. Incearca sa patrunzi usor si prin hatisurile dimprejurul capitalei, Thimphu. Pentru harti si mai multe detalii, vizitati  trekkinginbhutan.com.

5. Privitul balenelor, Noua Zeenlanda

5. Privitul balenelor, Noua Zeenlanda
 Compania detinuta si manageriata de catre MaoriWhale Watch (Supravegherea Balenelor), sustine comunitatea indigena Ngai Tahu, localizata in Kaikoura, o insula din sudul Noii Zeeenlande.

Navele sale opereaza trasee turistice pe tot parcursul anului, iar in oferat sunt inclusi si blanzii  "prieteni" gigantici precum
balenele sperma (comunul casalot) ,  balenele cu cocoasa, balene albastre si orcele (balenele ucigase) , in functie de sezonul in care iti planuiesti excursia. In orice caz, daca nu vezi absolut nicio balena in timpul calatoriei tale, iti va fi inapoiat 80% din totalul de bai platiti pentru a le vizita. 

Barcile pastreaza distanta fata de creaturile acestea fascinante, iar comentariile ghizilor se concentreaza pe efortul conservarii acestor mamifere si pe informatiile culturale. Kaikoura se afla undeva intre Picton si Christchurch, unde poti ajunge de obicei cu autobuzul, iar daca inchiriezi o masina, mergi pe  State Highway 1 , cam doua ore.

cele doua glume ale saptamanii

  1. Daca intr-o zi femeia pe care o iubesti iti e infidela si-ti trece prin cap sa te arunci de pe balcon, adu-ti aminte ca ai coarne, boule, nu aripi !
  2. M-am trezit luni si m-am gandit marti sa ma duc miercuri la lucru, dar cand am vazut joi ca vine vineri… m-am gandit ca ce sa caut io sambata la lucru cand duminica e zi libera ?!

la ceai...

   Era o dimineata insorita de vara.Ca in fiecare dimineata regina Clarrabell isi savura ceaiul impreuna cu pisica ei.
   Din nefericire pentru ea,sora ei mai mica, Eliza a venit cu copilul de 9 ani, Lewis. Clarra cand i-a vazut intrand a scuipat ceaiul si biscuitele.Lewis, razand cu pofta se duse si-i spuse Mariei(o servitoare)  
     -I-a uito si pe Miss Carra cea fitoasa, asa o alintau ei,cum isi scuipa creierul :) de parca ar avea...
    -Ca bine zici!Stai s-o fi vazut ieri ce scandal a facut cu pisica... cand i-a dat jos ceaiul... vai, vai.
   -Ha,Ha! a ras tare Lewis ca sa fie auzit de Clarra.
  Clarra nervoasa ii spune Elizei:
  -Cum de ai venit, tocmai acum fara sa ma suni?
 -Pai m-am gandit ca ti-ar prinde pine sa-l mai vezi!
Si atunci... motanul se sui pe masa si rasturna platoul pe rochi de matase a Clarrei.Suparata fugi in dormitor.
-Asta e asa taree!spuse razand Lewis.Hei motanule cer fi sa te luam acasa ca si asa te-a dat baba asta afara hai...Ha,ha!